Quiche maken

Leer hier hoe u heerlijke quiche kunt maken

Vegetarische quiche met courgette en maïs

Vegetarische quiche met courgette en maïs

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 350 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 blik maïs
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • bakje champignons
  • 1/2 theelepel zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 2,90 out of 5)
Laden...
2.9 sterren - gebaseerd op 10 reviews

Vegetarische quiche met courgette en maïs: De vegetarische quiche met courgette en maïs is wat anders dan de meeste hartige taarten. Er wordt namelijk geen (blader)deeg gebruikt om de taart vorm te geven. Door veel geraspte kaas, zoals Mozzarella en Zwitserse kaas, en eieren te gebruiken krijgt de quiche voldoende vorm. Het gerecht wordt op smaak gebracht door oregano en basilicum, maar garneren met peterselie is ook heerlijk. Zoek je toch een variatie met een krokante korst? Dan kun je deze proberen.


Bereiding Vegetarische quiche met courgette en maïs:

Verwarm de oven voor op 180 graden en verhit de boter in een diepe koekenpan. Snipper de ui en snijd de courgettes en champignons in dunne plakjes. Zet het vuur middelhoog en doe de ui, courgettes en champignon in de pan. Terwijl de groenten bakken, kun je het maïs laten uitlekken. Voeg toe aan de pan en laat de groenten ongeveer 5 tot 8 minuten koken.

Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum, oregano en het zout toe. Goed roeren en dan de eieren loskloppen en samen met de geraspte kaas toevoegen. Bekleed een taartvorm met bakpapier en schep het mengsel over in de pan. Leg wat plakjes courgette aan de bovenkant, want dat ziet er mooier uit als de vegetarische quiche gebakken is.

Vet wat folie in en dek de taartvorm af. Zet het 20 minuten in de oven, verwijder dan de folie en laat het nog circa 5 minuten bakken tot de bovenkant wat bruiner kleurt. De quiche moet nog 15 minuten afkoelen en daarna kun je het pas in stukken snijden. Garneer eventueel met verse kruiden zoals koriander of peterselie.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: