Quiche met zalm en spinazie
Ingrediënten:
- 1/2 kopje spinazie
- 1/2 kopje zalm
- 1/2 kopje room
- 125 gram ui en/of sjalotjes
- 2 eieren
- 60 gram geraspte kaas
- 2 kopjes bloem
- 1 kopje boter + 60 gr boter
- zout
- peper
Quiche met zalm en spinazie: Je hebt voor deze quiche niet veel ingrediënten nodig. Ze hebben hier alles zelf gemaakt, zelfs de bodem. Je kunt er ook voor kiezen om dit met bladerdeeg uit de winkel te doen. Omdat alles zelf is gemaakt smaakt hij wel heerlijk! De nadruk word gelegd op de zalm en spinazie. De quiche is erg gezond.
Bereiding Quiche met zalm en spinazie:
Om de quiche met zalm en spinazie te maken, moet je eerst het deeg bereiden. In dit recept wordt uitgegaan van een taartvorm van 20 centimeter. Als je een grotere taartvorm wilt gebruiken, kun je uitgaan van 1/3 boter en 2/3 bloem. Je kunt deze quiche zowel vullen met gerookte zalm als zalmfilet, maar bij de verse zalm is het wel aan te raden om de zalm even te bakken. Heerlijk als bijgerecht of als tussendoortje voor visite.
Meng het kopje boter, de bloem en voeg eventueel wat water toe. Kneed het mengsel tot deeg en bekleed de bodem en de randen van de taartvorm. De randen moeten hoog genoeg zijn om de vulling in te kunnen gieten. Zet de taartvorm circa een uur in de koelkast. Hak ondertussen de ui, sjalotjes en de spinazie fijn en snijd de zalm in dunne plakjes.
Verwarm daarna de oven voor op 200 graden en verhit de resterende boter in een koekenpan. Fruit de uien gedurende 5 minuten en laat daarna afkoelen. Klop de eieren en voeg wat zout en peper toe. Roer dan de room en de spinazie erdoor. Bestrooi de bodem van de taartvorm met kaas en leg de reepjes zalm er bovenop. Zorg dat het gelijkmatig is verdeeld.
Giet dan het eimengsel erbij en bak de quiche met zalm ongeveer 10 minuten. Zet de oven dan lager en bak de hartige taart nog 20 minuten op 180 graden. Haal het uit de oven en laat het nog even afkoelen en steviger worden. Serveer daarna warm of koud.
Recept door: Quiche maken