Quiche maken

Leer hier hoe u heerlijke quiche kunt maken

Quiche met geitenkaas en spinazie (vegetarisch)

Quiche met geitenkaas en spinazie (vegetarisch)

Ingrediënten:

  • 600 gram spinazie
  • 200 gram geitenkaas
  • 150 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • beetje olijfolie
  • zout
  • peper

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 2,67 out of 5)
Laden...
2.67 sterren - gebaseerd op 3 reviews

Quiche met geitenkaas en spinazie: De quiche met spinazie en geitenkaas is een goed voorbeeld van een vegetarisch recept dat je snel op tafel zet en ook nog vol goede voedingsstoffen zit.


Bereiding Quiche met geitenkaas en spinazie (vegetarisch):

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verhit een pan op middelhoog vuur, voeg een scheutje olijfolie toe en snijd ondertussen de knoflook fijn. Even fruiten tot de knoflook licht verkleurt, de spinazie wassen en toevoegen. Schep goed om tot de spinazie is gaan slinken, verplaats naar een vergiet en laat het vocht er goed uitlekken.

Vet de taartvorm in met bakspray of olie en bekleed met plakjes bladerdeeg. Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom. Snijd de spinazie in stukken en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en het zout. Leg een laag spinazie in de taartbodem, verkruimel de helft van de geitenkaas, maak nog een laag met spinazie en voeg de resterende geitenkaas toe.

Giet het mengsel van ei en slagroom erover en zet de bakvorm in de oven. Afhankelijk van de oven duurt het bakken van de hartige taart met spinazie en geitenkaas 35 tot 45 minuten. Als de bovenzijde goudbruin kleurt, is het gaar. Haal de taartvorm uit de oven, laat het even afkoelen en snijd dan de quiche in stukken om het over meerdere borden te verdelen. Serveer eventueel met een frisse salade.

TIP: Met kruiden kun je proberen om extra smaak toe te voegen aan je quiche. Probeer bijvoorbeeld eens Italiaanse kruiden, Provençaalse kruiden, pittige chili of een vleugje citroensap.

TIP: Als je groenten toevoegt, is het zeer belangrijk dat je er op let dat er niet te veel vocht meekomt. Giet de groenten, zoals spinazie, daarom altijd eerst goed af in een zeef of vergiet. Druk het eventueel aan met een spatel zodat al het vocht eruit wordt geperst.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: