Hartige taart met broccoli
Ingrediënten:
- 3 eetlepels zoete maïs
- 3 eetlepels champignon
- 3 eetlepels zwarte olijven
- 3 eetlepels paprika
- 4 eetlepels brocolli
- 200 ml slagroom
- 200 gram geraspte kaas
- 4 eieren
Ingrediënten voor: Deeg
- 125 gram boter
- 250 gram bloem
- 1 ei
- 2 eetlepels water
- snufje zout
Hartige taart met broccoli: De hartige taart met broccoli is een snelle maaltijd die je voor het avondeten of de lunch kunt maken. Het deeg wordt gevuld met een mix van eieren, room en verse groenten. Het mooiste is om verschillende kleuren paprika te gebruiken om het gerecht meer kleur te geven. Ook kun je variëren met de kaas en bijvoorbeeld een helft Goudse kaas en Mozzarella toevoegen. Het is een vegetarische quiche, maar natuurlijk kun je ook wat reepjes kip of varkensvlees in de vulling doen.
Bereiding Hartige taart met broccoli:
Snijd de boter in blokjes en meng het met de bloem, eieren en het water. Goed door elkaar mengen en vervolgens uitrollen op een met bloem bestoven werkvlak. Plaats het daarna in een taartvorm (~ 26 centimeter) en prik gaatjes in de bodem met behulp van een vork. Hierdoor blijft het deeg vlak en zal het niet rijzen tijdens het bakken in de oven. Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
Bekleed het deeg met bakpapier en zet de taartvorm ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Halveer ondertussen de zwarte olijven en snijd de champignons en paprika’s in kleine blokjes. Laat het maïs uitlekken en kook de broccoli in gezouten water. Daarna nog even klein snijden. Haal de quichebodem uit de oven en meng de ingrediënten van de vulling in een grote kom.
Schep de vulling voorzichtig in de taartvorm en zorg dat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Zet de quiche met broccoli nog circa 15 minuten in de oven. De bovenzijde moet lichtbruin kleuren. Daarna uit de oven verwijderen, nog een kwartiertje laten afkoelen en serveren. Smakelijk!
Recept door: Quiche maken